The Nissan Path Forum Index The Nissan Path
The World Wide Nissan Pathfinder Owner's Forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Use Google to search TheNissanPath forums ->
2005 Valve body Questions

 
Post new topic   Reply to topic    The Nissan Path Forum Index -> Nissan Transmission FAIL
View previous topic :: View next topic  
Author Message
7th&worst



Joined: 16 May 2019
Posts: 1
Location: North West Arkansas

PostPosted: Sat Aug 24, 2019 6:20 pm    Post subject: 2005 Valve body Questions Reply with quote

Hello all, new to this forum but not new to Nissans we have had 7 now my wife and I and this is simply the worst vehicle I have ever bought. I’ve had worse given to me and some of them operated better than this one. First the PO bought it brand new and has had all work done at the dealer and I mean everything. At 120k he felt the transmission slip and he says he parked it within a couple days of the first slip and it sat for a year at his house til he offered it to me. I bought it after some research and found the strawberry shake inside the trans so tried to do the flush with the two hoses from the transmission but one dumped a little out and the other did not suck up the new fluid so removed the pan and the valve body and let it sit for a few days draining while i replaces the radiator and went brought the valve body cleaning solenoids and springs and everything. I have a couple of problems now, after 15 min of driving the fluid is so hot it burns it up after a weeks of driving to where I have to drain it all out and replace it then it drives pretty good and gets progressively worse as the fluid burns, the trans is still slipping just not as bad with new fluid. I read that the limo mode keeps the trans protected so that a new valve body and TCM is all we need to replace does that sound right? I have a trans cooler from a Land Rover that’s 14” by 30” with dual fans that I was going to install over the small one I already replaced the factory cooler Second the low beams just quit a couple days ago and I have checked all fuses and relays my scanner says Can bus issues and there is a plastic ring around my negative battery cable that looks like it was cut on by someone, does anyone know what that part is and if it has to do with headlights. Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Nissan Path Forum Index -> Nissan Transmission FAIL All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group