Code R1757... need new valve body needed??

Discussion topics related to the radiator and transmission failures in all Nissan trucks, education of the public on this issue, and attempts to force Nissan to start a recall.

Moderator: volvite

abendean
Posts: 8
Joined: Tue Aug 25, 2015 12:36 am
Location: Fiji

Code R1757... need new valve body needed??

Postby abendean » Tue Aug 25, 2015 12:45 am

Hi iam new here. Just bought my used 2.5L Diesel Pathfinder 2006 with 300,000kms.

Was good for few days then suddenly starts slow acceleration from take off.
When i first start it, it goes normal when i stop at a junction and try to take off from there it revs and moves after few seconds. i have noticed if i switch the engine off and start again it goes normal and repeats the above issue.
i scanned it with codes R1757 coming up. should i replace just the solenoids or complete valve body?

Looking forward for advice from guys who have had similar issues.

Thanks alot


User avatar
disallow
Site Admin
Posts: 2801
Joined: Wed Aug 13, 2008 9:02 am
Location: Winnipeg, Canada

Postby disallow » Tue Aug 25, 2015 5:53 am

Found this post on Clubfrontier, should help you:

http://www.clubfrontier.org/forums/f8/t ... fix-70629/

abendean
Posts: 8
Joined: Tue Aug 25, 2015 12:36 am
Location: Fiji

Postby abendean » Tue Aug 25, 2015 12:35 pm

Thanks, i went through that post and have emailed Roger.
i was suprised why after i off and start engine again it goes normal but i think it resets and goes into limp mode again if iam not mistaken. confused whether to change solenoid only or complete valve body

User avatar
disallow
Site Admin
Posts: 2801
Joined: Wed Aug 13, 2008 9:02 am
Location: Winnipeg, Canada

Postby disallow » Tue Aug 25, 2015 12:43 pm

sounds like the solenoid can be hit or miss. May be worth trying for $70 each, vs $1000 for the whole valve body.

abendean
Posts: 8
Joined: Tue Aug 25, 2015 12:36 am
Location: Fiji

Postby abendean » Tue Aug 25, 2015 12:49 pm

yes... iam in Fiji and have to import it from US so its a hussle. i might just order a complete valve body as its a gamble to try n replace the solenoid only.

Thanks

lino2k
Posts: 4
Joined: Sun Aug 30, 2015 9:50 am

Same issue no error

Postby lino2k » Sun Aug 30, 2015 10:03 am

Hello everyone im new here posting but a couple year reading i search a wile and find this post and i have same issue but i dont get the engine light on

R51 2007 TD

Symtonms
When i star the engine and dirve everythings going well when i stop in any corner or a traffic light the car accelerate really slow i have to pass 2500 o 3000 rpm to star moving, if i turn off and on the car is the same issue.

i hope can get any support

Sorry for my bad english

abendean
Posts: 8
Joined: Tue Aug 25, 2015 12:36 am
Location: Fiji

Postby abendean » Sun Aug 30, 2015 3:16 pm

I have same issue...i have been told to replace the gearbox. i dont want to risk changing the solenoids and still have same issue. i will buy a used gearbox. whats the mileage on yours?

lino2k
Posts: 4
Joined: Sun Aug 30, 2015 9:50 am

Postby lino2k » Mon Aug 31, 2015 6:05 am

I was thinking in the gearbox but y recently made a trany oil change leas that 1500 miles ago and never feel any failure or sound

My 145000kms about 89000 miles on my path 2007

abendean
Posts: 8
Joined: Tue Aug 25, 2015 12:36 am
Location: Fiji

Postby abendean » Mon Aug 31, 2015 1:13 pm

could be wrong oil filled in the box? mine did 315,000kms.... so i guess its the gearbox

lino2k
Posts: 4
Joined: Sun Aug 30, 2015 9:50 am

Postby lino2k » Tue Sep 01, 2015 6:05 am

In my case is the valve body, they told me this is a usual problem on the pathfinders 1200usd the complete valve body in the dealer.


Return to “Nissan Transmission FAIL”