The Nissan Path Forum Index The Nissan Path
The World Wide Nissan Pathfinder Owner's Forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Use Google to search TheNissanPath forums ->
Low beams not working??

 
Post new topic   Reply to topic    The Nissan Path Forum Index -> R51 Electrical
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mackinns



Joined: 16 Oct 2019
Posts: 5
Location: Nw Ontario

PostPosted: Wed Oct 16, 2019 5:32 am    Post subject: Low beams not working?? Reply with quote

First off, hi to you all!
I bought myself an 07 pathfinder for the winter. Here in Ontario a vehicle is to be saftey checked before putting it on the road. So my saftey was done on Friday the 11th and on Saturday I made a trip to my folks' house in the country. That evening as I went to leave, I discovered that I had no low beam headlights. High beams work, Taillights work, fog lights work. My dad (retired mechanic) and I poked around and discovered no power to the fuses. I spent the night and called the mechanic that did the saftey in the morning, and he said he'd have a look at it. I've since dropped it off to him but he seems just as baffled as to what is happening. Just wondering if any of you have had the same problem? Any insight to share?
Any help would be greatly appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Mackinns



Joined: 16 Oct 2019
Posts: 5
Location: Nw Ontario

PostPosted: Wed Oct 16, 2019 5:35 am    Post subject: Reply with quote

I probably should have stated that the vehicle is a US model and has a Hamsar Module installed for the required daytime running lights here. Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
disallow
Site Admin


Joined: 13 Aug 2008
Posts: 2771
Location: Winnipeg, Canada

PostPosted: Wed Oct 16, 2019 6:18 am    Post subject: Reply with quote

Interesting fact, Hamsar's manufacturing facility is in Burlington...

I'm thinking this has to be related to the module, though DRLs are usually wired through your high beams. In the case of the pathfinder, the bulbs are the same, just at different angles.

I'd have your mechanic check whether the module got wired up to the right circuit.
_________________
Terry in Winnipeg

'05 Pathfinder SE Premium 4x4 - 343000kms (213000mi) - weekend warrior, Cortex Superchips on 87 Octane Tune, K&N filtercharger, Airlift 1000, Prodigy Brake controller, 7 pin trailer hookup, Prostart Remote Starter, Cooper Discoverer ATw P265/70/16
Back to top
View user's profile Send private message
Mackinns



Joined: 16 Oct 2019
Posts: 5
Location: Nw Ontario

PostPosted: Wed Oct 16, 2019 6:37 am    Post subject: Reply with quote

That is interesting... The mechanic was suspecting the module (previously installed by someone else) as well. I had disconnected it when my dad and I were poking around but low beams still didn't work? I did some searching and I'm suspicious of the ipdm or the bcm?? Does that seem possible?
Back to top
View user's profile Send private message
Mackinns



Joined: 16 Oct 2019
Posts: 5
Location: Nw Ontario

PostPosted: Fri Oct 25, 2019 6:10 am    Post subject: Reply with quote

Thought I'd update this to possibly help someone in the future. It turned out to be the IPDM. It took the mechanic some serious troubleshooting but that was the culprit. I thought I'd also mention that once this was replaced, the clock on the Bose stereo started to keep the time again as it was previously just stuck to wherever it was set. The tpms light has gone out, along with the service engine light and air bag light... It's sure nice not to have any lights staring me in face anymore! Cheers!
Back to top
View user's profile Send private message
disallow
Site Admin


Joined: 13 Aug 2008
Posts: 2771
Location: Winnipeg, Canada

PostPosted: Fri Oct 25, 2019 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

Didn't know about all the other issues you were having... my advise would have been different!
_________________
Terry in Winnipeg

'05 Pathfinder SE Premium 4x4 - 343000kms (213000mi) - weekend warrior, Cortex Superchips on 87 Octane Tune, K&N filtercharger, Airlift 1000, Prodigy Brake controller, 7 pin trailer hookup, Prostart Remote Starter, Cooper Discoverer ATw P265/70/16
Back to top
View user's profile Send private message
Mackinns



Joined: 16 Oct 2019
Posts: 5
Location: Nw Ontario

PostPosted: Fri Oct 25, 2019 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

disallow wrote:
Didn't know about all the other issues you were having... my advise would have been different!


I didn't think they were related until now! Ah well all fixed up now! Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    The Nissan Path Forum Index -> R51 Electrical All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group